Schneider Electric brengt vernieuwd datacenter White Space-portfolio voor AI- en high density-toepassingen

Schneider Electric lanceert een vernieuwd White Space-portfolio voor datacenters, waar racks en IT-apparatuur zich binnen een datacenter bevinden. Dit nieuwe portfolio omvat de tweede generatie NetShelter SX-behuizingen (NetShelter SX Gen2), nieuwe NetShelter Aisle Containment en een aanstaande update van de NetShelter Rack PDU Advanced. Deze vernieuwingen komen tegemoet aan de veranderende behoeften van moderne datacenters, met name aan de vereisten van high density-applicaties en AI-workloads en wettelijke vereisten zoals de Europese richtlijn voor energie-efficiëntie (EED).

 

Racks voor hogere belasting, verbeterde luchtcirculatie, beveiliging en ruimte voor bekabeling

De NetShelter SX Gen2-behuizingen zijn speciaal ontworpen om aan de eisen van moderne datacenters te voldoen. Deze nieuwe racks kunnen tot 25% meer gewicht dragen dan de vorige modellen, tot ongeveer 1.800 kilo. Dit is essentieel voor het onderbrengen van de zwaardere, compactere apparatuur die met name voor AI en high-performance computing gebruikt wordt.

Verbeterde perforatie in de deuren verhoogt de luchtstroom, wat essentieel is voor het koelen van high density-serverconfiguraties. De racks bieden meer ruimte en betere kabelbeheeropties voor grotere, complexere serveropstellingen.

Omdat de beveiliging van fysieke apparatuur een belangrijke vereiste blijft, hebben de behuizingen een volledig stalen constructie en 3-puntsvergrendelingssystemen voor een verbeterde bescherming.

De NetShelter SX Gen2-racks verminderen hun impact op klimaatverandering met ongeveer 3,3% per rack ten opzichte van de eerste generatie en zijn voor ongeveer 97% recyclebaar. Ze zijn verkrijgbaar in de standaardmaten 42U, 45U, 48U en in brede, extra brede en diepe modellen.

“Onze NetShelter SX Gen2-behuizingen zijn een sprong voorwaarts in het tegemoetkomen aan de essentiële vereisten van high-density toepassingen,” zegt Elliott Turek, Director of Category Management, Secure Power Division, Schneider Electric. “Met verbeterde belastbaarheid, luchtstroombeheer en fysieke beveiliging stellen we onze klanten in staat hun datacenteractiviteiten te optimaliseren en tegelijkertijd duurzaamheid te bevorderen.”

Geavanceerde koeling en flexibiliteit met NetShelter Aisle Containment

De nieuwste NetShelter Aisle Containment bereikt tot 20% meer koelcapaciteit. Dit is cruciaal voor het beheren van de warmte die AI-servers en andere high density-toepassingen genereren. Het systeem bevat een luchtstroomregelaar die de ventilatorsnelheid automatiseert, waardoor het energieverbruik van de ventilator tot 40% lager is dan bij traditionele passieve koelsystemen.

De leveranciersonafhankelijke containmentsystemen zorgen voor meer flexibiliteit en een snellere installatie, waardoor integratie en aanpassing aan bestaande gebouwen eenvoudiger worden. Het nieuwe ontwerp vereenvoudigt ook de installatie en aanpassingen ter plaatse, terwijl energiekosten met 5 tot 10% worden verlaagd.

“Containment blijft van het grootste belang in de moderne high density-datacenters”, zegt Elliott Turek. “Zelfs in vloeistofgekoelde toepassingen speelt het afvoeren van warme lucht een cruciale rol. Onze NetShelter Aisle Containment-oplossingen verbeteren niet alleen de koelcapaciteit, maar bieden ook aanzienlijke energiebesparingen, in lijn met ons streven naar duurzaamheid.”

 

Beveiliging en beheer met NetShelter Rack PDU Advanced en Secure NMC3

De NetShelter Rack PDU Advanced met Secure NMC3 is een vernieuwde stroomverdeler, uitgerust met geavanceerde beveiligingsfuncties en verbeterde beheermogelijkheden. De Secure NMC3-netwerkbeheerkaart biedt robuuste cybersecurity-maatregelen en maakt thirdparty-validatie mogelijk voor firmware-updates voor een consistente compliance. Deze ondersteuning voor firmware-updates vermindert handmatig werk dat nodig is om de PDU’s veilig en up-to-date te houden aanzienlijk, wat cruciaal is voor het handhaven van de beveiliging in grote implementaties.

De PDU is geschikt voor een reeks toepassingen, waaronder toepassingen met stroomvereisten tot en met 70kW per rack, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor verschillende datacenterconfiguraties. De PDU is voorzien van functies die de energie-efficiëntie en operationele betrouwbaarheid verbeteren, wat bijdraagt aan de algehele duurzaamheid van het datacenter. “Beveiliging en efficiëntie staan voorop bij onze geavanceerde PDU’s”, voegt Elliott Turek toe. “Door de integratie van uitgebreide beveiligings- en beheerfuncties zorgen we ervoor dat onze klanten gemakkelijk veilige en efficiënte operationele activiteiten kunnen handhaven.”

Alle producten in het vernieuwde White Space-portfolio van Schneider Electric zijn te bestellen, waarbij de Secure NMC3 leverbaar is vanaf het vierde kwartaal.

Bezoek de website voor meer informatie over de NetShelter SX Gen2-behuizingen, NetShelter Aisle Containment en NetShelter Rack PDU Advanced.

Lees meer

Gerelateerd berichten

Nieuwsbrief

INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van nieuws, events, updates via onze nieuwsbrief