ABB | Nieuw ABB Connectivity Panel bewaakt via de cloud continu de conditie van frequentieregelaars

17 mei 2021 – Het nieuwe Connectivity Panel van ABB levert continu en direct informatie aan operators of service-experts over belangrijke indicatoren, zoals de status van apparatuur, gebruikspatronen, stroomverbruik en conditie. Dit Connectivity Panel is ontworpen om eenvoudige toegang te bieden tot gegevens-gestuurde bewakingsdiensten voor ABB frequentieregelaars (VSD’s). Zodra de frequentieregelaar is ingeschakeld, kunnen operators de status van de apparatuur analyseren, toegang krijgen tot diagnostiek, operationele key performance indicators (KPI’s) volgen en trends signaleren op het ABB Ability™ Digital Powertrain portaal. Gebruikers kunnen deze inzichten vervolgens gebruiken om de juiste beslissingen te nemen die leiden tot een verbeterde uptime, betrouwbaarheid en energie-efficiëntie.

Efficiënt energieverbruik en onderhoudsplanning

Deze inzichten voegen aanzienlijke waarde toe op verschillende gebieden. Gebruikers in allerlei lichte industrieën en toepassingen kunnen bijvoorbeeld controleren of hun aandrijflijnen efficiënt energie verbruiken. Ook helpt de rapportage over de status van de apparatuur gebruikers om tijdig onderhoud te plannen, zodat kostbare ongeplande stilstand of storingen worden voorkomen. Onderhoudsbeslissingen kunnen op afstand worden genomen, op basis van de monitoringgegevens, waardoor afgelegen of moeilijk bereikbare locaties op afstand kunnen worden bestuurd. Hierdoor wordt de algemene veiligheid verbeterd en wordt tijd bespaard.

Altijd verbonden, overal

Het Connectivity Panel biedt Plug & Play, een eenvoudige installatie en inbedrijfstelling met ingebouwde connectiviteit tussen de drive en de ABB Ability™ cloud, inclusief een mobiel data-abonnement zonder bijkomende kosten. Het gebruiksvriendelijke bedieningspaneel is voorzien van Narrow Band IoT (NB-IoT) connectiviteit, die een goede signaalpenetratie heeft, zelfs als de aandrijving ondergronds of in een kast is geïnstalleerd en/of als de traditioneel bekabelde internettoegang moeilijk te regelen is. Alle gegevens die tussen de drive en de cloud worden verzonden, zijn altijd versleuteld.

Altijd operationeel

ABB Managing Director Staf Seurinck vertelt: “Het Connectivity Panel biedt plug-and-play installatie en past gemakkelijk in de normale paneelinterface. Bovendien is het menu intuïtief en vertrouwd voor operators. Inbedrijfstelling met ‘één klik’ is een ander belangrijk voordeel, omdat het onmiddellijk toegang biedt tot conditiebewakingsdiensten voor elke frequentieregelaar, ongeacht of deze gloednieuw is of deel uitmaakt van een reeds lang bestaande installed base. Bovendien maakt de Bluetooth® interface van het paneel on-demand technische ondersteuning op afstand mogelijk – ABB Ability™ Mobile Connect – zodat een expert van ABB of zijn geautoriseerde servicepartners via een smartphone op afstand toegang tot de frequentieregelaar kan krijgen om de werking snel en effectief te helpen herstellen.”

Het Connectivity Panel wordt geleverd met een all-inclusive servicepakket dat alle benodigde hardware bevat, evenals een tweejarig cloud-abonnement, inclusief mobiele data. Het pakket is momenteel uitgebracht voor de ACS580- en ACS880 drive series, maar ABB werkt eraan om het beschikbaar te maken voor alle compatibele drive producten.

Over ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een toonaangevend wereldwijd technologiebedrijf dat de transformatie van de samenleving en de industrie stimuleert om een productievere, duurzamere toekomst te bereiken. Door software te verbinden met haar elektrificatie-, robotica-, automatiserings- en aandrijfportfolio, verlegt ABB de grenzen van de technologie om prestaties naar een hoger niveau te brengen. Met een geschiedenis die meer dan 130 jaar teruggaat, wordt het succes van ABB gedreven door ongeveer 105.000 getalenteerde werknemers in meer dan 100 landen. www.abb.com

ABB Motion houdt de wereld draaiende – en bespaart iedere dag energie. Wij innoveren en verleggen de grenzen van de technologie om een koolstofarme toekomst mogelijk te maken voor klanten, industrieën en samenlevingen. Met onze digitaal aangestuurde frequentieregelaars, motoren en diensten helpen wij onze klanten en partners bij het verbeteren van de prestaties, veiligheid en betrouwbaarheid. Wij bieden een combinatie van domeinexpertise en technologie om de optimale aandrijf- en motoroplossing te leveren voor een breed scala aan toepassingen in alle industriële segmenten. Door onze wereldwijde aanwezigheid zijn wij altijd dichtbij om onze klanten van dienst te zijn. Voortbouwend op meer dan 130 jaar ervaring in elektrische aandrijflijnen, leren en verbeteren we elke dag.

Lees meer

Gerelateerd berichten

Nieuwsbrief

INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van nieuws, events, updates via onze nieuwsbrief