Belgische datacenter branche stelt zichzelf als doel klimaatneutraal te zijn in 2030

Brussel, 18 april 2023 – De Belgian Digital Infrastructure Association (BDIA) heeft vandaag aangekondigd dat zij toetreedt tot de Climate Neutral Data Centre Pact (CNDCP). Dit Europese initiatief heeft tot doel om Europese datacenters tegen 2030 klimaatneutraal te maken. Door zich aan te sluiten bij dit initiatief wil BDIA bijdragen aan de realisatie en transparantie van klimaatneutrale datacenters in België en bijdragen aan de Europese klimaatdoelstellingen.

De BDIA is een organisatie die de belangen van de Belgische digitale infrastructuursector behartigt. De organisatie vertegenwoordigt belangrijke spelers in de sector, zoals datacenteroperators, internetserviceproviders en cloudproviders. Door lid te worden van de CNDCP, verbindt BDIA zich aan de doelstellingen van de pact om de CO2-uitstoot van datacenters in België te verminderen.

“We zijn verheugd om toe te treden tot de Climate Neutral Data Centre Pact en ons steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst” aldus Friso Haringsma, voorzitter van de BDIA en Managing Director van Datacenter United. “Als sector hebben we de verantwoordelijkheid om onze ecologische voetafdruk te verminderen en de overgang naar een koolstofarme economie te ondersteunen. Door samen te werken met de andere leden van de CNDCP, willen we onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid versterken en een positieve impact hebben op het klimaat.”

België is een belangrijke speler op het gebied van datacenters, met Brussel en Antwerpen als essentiële knooppunten. Met de groei van de digitale economie is een sterke digitale infrastructuur van wereldbelang. Bekende datacenteroperators in België zoals Google, Datacenter United, EdgeConnex, LCL, Kevlinx, Atlas Edge en Etix Everywhere ondersteunen het pact.

Door zich in te zetten voor klimaatneutrale datacenters, kan België zijn leidende positie behouden en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere wereld. BDIA is vastbesloten om deel te nemen aan deze inspanningen en roept alle belanghebbenden in de sector op om samen te werken aan een duurzamere toekomst voor de digitale infrastructuur.

Ondertekenaars van het CNDCP committeren zich aan een reeks duurzaamheidsdoelen op het gebied van energie-efficiëntie, gebruik van groene stroom, watergebruik, recycling en hergebruik van restwarmte. “Het CNDCP Auditing Framework is in lijn met Europese initiatieven en biedt de middelen om de naleving van de doelstellingen te beoordelen en te verifiëren. Datacenteroperators dienen zich aan deze doelstellingen te houden, om in 2030 klimaatneutraal te zijn.” aldus Haringsma.

Lees meer

Gerelateerd berichten

Nieuwsbrief

INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van nieuws, events, updates via onze nieuwsbrief