Belgische datacentersector ontpopt zich als belangrijke uitdager in Europese markt

 De Belgian Digital Infrastructure Association (BDIA) kondigt de tweede editie aan  van het marktrapport ‘State of the Belgium Data Centers’. In samenwerking met het Research Institute Pb7 brengt de BDIA de Belgische datacentersector in beeld. 

In het afgelopen jaar heeft de Belgische datacentersector een snelle groei doorgemaakt. Steeds meer cijfers wijzen op de vooruitgang en ontwikkeling van de markt. Het rapport laat zien dat de binnenlandse colocatiemarkt professionaliseert en consolideert. Ook duwen hyperscale edge-strategieën de wholesale colocatiemarkt naar een hoger niveau. 

België als Europese uitdager

Carole Santens is recentelijk aangesteld als Managing Director van de BDIA. Ze kijkt ernaar uit zich in te zetten voor de groeiende Belgische markt. “De Belgische datacentersector is ideaal gelegen tussen de vier grootste Europese datahubs. De sector maakt snelle vooruitgang en groeit in de positie als Europese uitdager.”

De tweede editie van het rapport ‘State of The Belgium Data Centers’ schijnt licht op het Belgische datacenterlandschap en focust zich op colocatie datacenters. Het rapport kijkt ook naar de enterprise en hyperscale markt om zo een compleet beeld van de markt te schetsen. 

In het rapport worden belangrijke trends besproken zoals groeiende cloudtoepassingen en de opkomst van AI en de bijbehorende vraag naar datacenter apaciteit die daardoor toeneemt. Daarnaast benadrukt het rapport dat duurzaamheid integraal verweven is in de markt.  

Het rapport is kosteloos te downloaden via de website van de BDIA:

https://bdia.be/insights/

Lees meer

Gerelateerd berichten

Nieuwsbrief

INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van nieuws, events, updates via onze nieuwsbrief