Belgische Digitale Infrastructuur sector richt eigen associatie BDIA op

Brussel, 7 juli 2022 – Vandaag kondigt de Belgische digitale infrastructuur sector de oprichting van de BDIA (Belgium Digital Infrastructure Association) aan. De digitale infrastructuur, bestaande uit Connectiviteit, Cloud en Datacenters, vervult een essentiële rol in onze digitale economie en samenleving. Daarom heeft de sector zich verenigd om de Belgische digitale infrastructuur industrie beter op de kaart te zetten. De BDIA zal zich inzetten voor een sterkere samenwerking tussen leidende partijen uit het ecosysteem met als doel de promotie van een digitale economie.

Digitalisering is onmogelijk zonder digitale infrastructuur. Zonder dit fundament zou de digitale economie zich niet verder kunnen ontwikkelen. Het is daarom dan ook van belang dat de digitale infrastructuur in België als één verbonden sector acteert. Met deze reden hebben de partijen KevlinX, ABB, Waldc.be, Stulz en Datacenter United het initiatief genomen de BDIA op te zetten. 

Verbindende brancheorganisatie

Als verbindende associatie zal de BDIA zich voornamelijk bezighouden met vier hoofdzaken. Allereerst wordt de BDIA het professionele aanspreekpunt van en voor de sector. Daarnaast zal de associatie evenementen organiseren waar netwerken en verbinden centraal staat. Ook zal de BDIA de werkgelegenheid binnen de sector promoten. Tot slot zal de associatie de zichtbaarheid van de Belgische sector vergroten bij gebruikers en samenleving door middel van feitelijke kennisdeling in de vorm van onderzoek, publicaties, nieuwsartikelen en social media.

Promotie België

Door de jaren heen is de Belgische digitale infrastructuur volwassen geworden mede door haar centrale ligging, ontwikkelde connectiviteit en diepe banden met andere Europese landen. Vanuit de sector klinkt daarom al langere tijd de vraag voor een verbindende organisatie die de Belgische digitale infrastructuur vertegenwoordigt en actief profileert (aan spelers in binnen en buitenland).

Friso Haringsma, Managing Director van Datacenter United: “Onze focus ligt op de promotie van de sector en om netwerkmogelijkheden te bieden voor de partners van de BDIA. Maar ook de groeiende sector te promoten voor studenten, werkzoekenden en arbeidsplaatsen tout court in de digitale sector.”

“We willen België als vestigingsland op de kaart zetten”, aldus Barro Luitjes, CEO van KevlinX. “Met de centrale ligging in Europa is België een ideale uitvalsbasis. De Belgische digitale sector heeft veel potentieel om te groeien. Daartoe is het wel van belang dat de sector en het daarbij horende ecosysteem goed worden belicht.”

Lees meer

Gerelateerd berichten

Nieuwsbrief

INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van nieuws, events, updates via onze nieuwsbrief