BNIX en Unix-Solutions werken samen aan een beter lokaal internet

Vandaag kondigt BNIX een samenwerking aan met datacenteroperator Unix-Solutions. Klanten van Unix-Solutions krijgen dankzij deze samenwerking via het datacenter in Zaventem een directe toegang tot het nationale internetknooppunt en tot maar liefst zestig nationale en internationale content providers en internet service providers.

Een directe verbinding zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de snelheid en kwaliteit van het IP-verkeer. Naast direct peering biedt BNIX ook een routeserver aan aan de deelnemers. Hierdoor kunnen ze via één enkele BGP-sessie een peering opzetten met veel andere netwerken.

Steven Bens, zaakvoerder van Unix-Solutions, legt uit: “Met de komst van dit knooppunt in ons datacenter in Zaventem kunnen onze klanten rechtstreeks connecteren naar één van de belangrijkste peeringpunten in België. Door lokaal dataverkeer uit te wisselen met nationale maar ook internationale providers genieten onze klanten van een significante snelheidswinst. Met Unix-Solutions zoeken we continu naar verbeteringen om onze dienstverlening te kunnen optimaliseren voor klanten en partners. Deze samenwerking met BNIX past zeer mooi in dat kader.”

De deelnemers van BNIX kunnen ook profiteren van de samenwerking, omdat Unix-Solutions nieuwe partijen naar het netwerk brengt. “Met de uitbreiding van BNIX naar Unix-Solutions willen we onze lokale verankering verder versterken. Het past ook perfect binnen onze langetermijnstrategie van optimalisatie en groei”, aldus Stefan Gulinck, Network Architect bij Belnet.

Lees meer

Gerelateerd berichten

Nieuwsbrief

INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van nieuws, events, updates via onze nieuwsbrief