De groei van de cloud vertraagt, maar nog steeds zeer gezonde cijfers

Het Uptime Institute heeft een rapport gepubliceerd waaruit blijkt dat de groei van de grote cloudproviders vertraagt, wat suggereert dat het tijdperk van hyperexpansie ten einde loopt. AWS rapporteerde een kwartaal-op-kwartaal omzetstijging van 27,5 procent voor het derde kwartaal van 2022, dit is een daling ten opzichte van de 33 procent in het tweede kwartaal.

Microsoft’s Azure zou de omzetgroei in het volgende kwartaal kunnen zien afnemen, na een teleurstellende groei van 35 procent in de drie maanden tot september 2022. De cloudgroei van Google was tot bijna 38 procent in Q3 van 2022, van 30 procent in Q1, dit is minder dan een piek van 58 procent in Q1 van 2021.

Het Uptime Institute schrijft de vertraging toe aan de economische realiteit en stelt dat kopers van clouddiensten hogere energiekosten zien in combinatie met andere vormen van inflatie, waardoor ze voorzichtig zijn met het uitgeven van geld.

In een update deze week voorspelt Gartner een zeer gezonde groei van 9,3% in software-uitgaven, inclusief cloud, tot 2023, maar bedrijven beginnen te begrijpen dat cloud niet altijd goedkoper is dan interne datacenters of datacenters van derden voor alle workloads. Lees ook meer in dit artikel van The Register.

Lees meer

Gerelateerd berichten

Nieuwsbrief

INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van nieuws, events, updates via onze nieuwsbrief