een snel groeiende sector

Digitale
infrastructuur

Digitale infrastructuur speelt een fundamentele rol in onze maatschappij en digitale economie. Alles wat online gebeurt, is terug te leiden tot de digitale infrastructuur bestaand uit connectiviteit, datacenters en cloud. De Belgische digitale infrastructuur zorgt ervoor dat digitalisering in België mogelijk is en verder kan blijven groeien. En deze rol wordt steeds belangrijker.

Zonder dat we er dagelijks bij stil staan worden bedrijfsprocessen gedigitaliseerd en gerobotiseerd en verandert de manier waarop we werken. In een tijd waarin data centraal staat, vormt een sterke digitale infrastructuur de basis voor verdere innovatie, veiligheid en soevereiniteit.

Het is een absolute randvoorwaarde voor een robuuste en toekomstbestendige maatschappij in het digitale tijdperk. Dat geldt zeker ook voor het Belgische bedrijfsleven: voor een blijvende concurrentiekracht en voor innovatie en groei van onze economie is een sterke digitale infrastructuur onontbeerlijk.

Belgian Digital Infrastructure Association is de promotie organisatie voor de markt leidende partijen uit het digitale infrastructuur ecosysteem in België

Waarom investeren in België?

België heeft de investeerder veel te bieden. Het land is economisch een van de sterkste van de wereld, is politiek stabiel, heeft een robuuste infrastructuur, hoog opgeleide inwoners, lage vastgoedprijzen in vergelijking met andere Europese landen en heeft een gunstig ondernemersklimaat.

Daarnaast is België vanwege haar centrale ligging, stabiele politiek en meertaligheid al sinds jaar en dag het hart van de Europese Unie en andere belangrijke internationale organisaties als de NAVO. Vanwege deze sterke internationaal gerichtheid is België erg aantrekkelijk voor grote multinationals, lobbygroepen, diplomaten en de pers.

DIGITALE INFRASTRUCTUUR

datacenters in belgië

Een datacenter is een industrieel, hoogbeveiligd pand, gebouwd met één doel: zorgen dat computerservers met digitale applicaties altijd blijven draaien, 365 dagen per jaar, 7 dagen per week, 24 uur per dag

Een storing in het datacenter zou er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat je even niet kunt betalen met je bankpas. Omdat professionele datacenters gebruik maken van de laatste innovaties op het gebied van data infrastructuur, koeling, stroomvoorziening en beveiliging, gebeurt dit gelukkig vrijwel nooit.

Al deze systemen zijn redundant, wat betekent dat ze meervoudig zijn uitgevoerd en dat uitval van een van deze systemen kan worden opgevangen met een reserve verbinding.

Main partners

Legrand website logo
CBRE Social
Schneider Electric Social
website logo

Standard partners

Scherm­afbeelding 2024-05-08 om 15.00.08
logo_rgb_auto-dcf
Scherm­afbeelding 2024-04-30 om 15.38.00
arup 700 x 350
Dura Connect 700x350 v1
Grundfos logo website kopie 2
Logo Unica Datacenters 2017 RGB
Victaulicorange.eps
Lubron_WATERBEHANDELING
R&M_logo_positive_vector_cmyk_with-white-background
sie-logo-petrol-rgb
socomec-2
GoodmanLogo_RGB kopie
PK solutions Logo
Logo_Eneria_CAT
logo_new-rgb-zony-2100x615
logo rittal medium
Rexel logo kleiner
Elinex socials
EQUANS Socials
Eversheds social
GF
Website logo Vertiv
Website logo edgeconnex
Website logo Integri
Website logo Arcadiz
Website logo PVgroup
Website logo Commscope
Website logo AMS IX
website logo
DCU_Logo_CMYK_metpayoff_Zeefdruk
KevlinX_DC_CMYK

digitale infrastructuur

cloud in belgië

Het internet en andere digitale diensten zouden niet beschikbaar zijn zonder hosting of clouddiensten, vanwege het simpele feit dat data moet worden verplaatst van de ene server naar de andere. Cloud- en hostingproviders zorgen er gezamenlijk voor dat de consument websites kan bezoeken, video’s kan bekijken en in een zakelijke context gebruik kan maken van allerlei applicaties, data of rekenkracht.

digitale infrastructuur

Connectiviteit in
België

Zonder connectiviteit is onze digitale economie onmogelijk. Connectiviteit zorgt voor schaalbaarheid: het maakt het mogelijk de steeds grotere datastromen te verzamelen en te transporteren. Connectiviteit zorgt voor nieuwe businessmodellen: alle grote webbedrijven zijn in wezen aggregaties van datastromen die deze op een unieke manier verwerken en aanbieden.

partnership

word partner

Willem Fenengastraat 7
1096 BL Amsterdam

info@quanza.net
+31 20 530 1600

Meer informatie over het partnership vindt u hier. Voor meer informatie neem direct contact met ons via dit formulier:

Nieuwsbrief

INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van nieuws, events, updates via onze nieuwsbrief