LCL investeert 120 miljoen euro in uitbreiding en vergroening

De datacenters van LCL worden de komende jaren stevig uitgebreid. Het bedrijf investeert honderd miljoen euro in grotere datazalen en nog eens twintig miljoen euro in zonnepanelen en energiebesparing.

Met de investering wordt het datacenter in Aalst (Brussels-West) uitgebreid met  een extra datazaal van 2.367 m². Die werken zijn al begonnen en lopen tot oktober 2024. Ook het datacenter in Diegem (Brussels-North) wordt uitgebreid: hier gaat het gebouw van 1 naar 5 verdiepingen, goed voor een totale datazaal van 4.000 m². Die werken beginnen in december en lopen tot oktober 2025.

LCL zegt met de uitbreiding tegemoet te komen aan de groei van het bedrijf. Tegelijk investeert het ook twintig miljoen euro in duurzame oplossingen. Zo krijgt het datacenter in Diegem zonnepanelen tegen de gevel. Ook wordt er geïnvesteerd in zuinigere koelinstallaties, betere lekdetectie in die installaties, een overgang naar biobrandstof (HVO100) voor de noodgenerator en een verdere elektrificatie van het wagenpark.

De energiebesparingen passen ook in de ambitie van LCL om tegen 2030 een PUE van 1,3 of lager te krijgen, wat het momenteel enkel in haar datacenter in Aalst heeft. PUE of power usage effectiveness is de verhouding tussen de stroom die het computermateriaal verbruikt en de stroom voor koeling en overhead. Hoe lager dat cijfer, hoe efficiënter een datacenter is.

Bronvermelding: https://datanews.knack.be/nieuws/business-it/cloud-datacenters/lcl-pompt-120-miljoen-euro-in-uitbreiding-en-vergroening/

Lees meer

Gerelateerd berichten

Nieuwsbrief

INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van nieuws, events, updates via onze nieuwsbrief