Macquarie Capital (lead investor), PMV en EPICo² hoofdaandeelhouders in KevlinX datacenters

Londen, Amsterdam en Brussel, 21 september 2023 – Macquarie Capital als hoofdinvesteerder en Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en infrastructuurfonds EPICo² zijn meerderheidsinvesteerders geworden in KevlinX, een pan-Europees datacenterplatform dat nu is begonnen met de bouw van zijn eerste datacenterplatform centrum in Brussel, België.

KevlinX ontwikkelt en exploiteert hoogwaardige datacenters voor grote ondernemingen, overheden en cloudbedrijven. Datacenters vormen samen met de telecommunicatienetwerken de cruciale componenten van de digitale infrastructuur van een land. Met de uitbreiding van digitale toepassingen is de Europese datacentermarkt de afgelopen tien jaar enorm gegroeid, waarbij het aanbod de toenemende vraag niet kan bijhouden, een trend die volgens alle voorspellingen nog verder wordt versneld door de massale adoptie van generatieve kunstmatige intelligentie. KevlinX is begonnen met de bouw van zijn eerste 32W-datacenter in Brussel, België, waarmee het een breed scala aan datacenterklanten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan bedienen die flexibele colocatie of speciale groothandelsruimte met de hoogste normen op het gebied van redundantie nodig hebben, veiligheid en energie-efficiëntie.

Giovanni Della Pesca, Managing Director van Macquarie Capital zei: “Dit is een sector die een enorme groei doormaakt en een cruciale rol speelt bij het ondersteunen van een steeds digitalere wereldeconomie. We zijn blij om samen te werken met PMV en KevlinX om deze kritieke infrastructuur voor België te realiseren. Via onze investering zijn we van plan KevlinX te ondersteunen bij het realiseren van hun projectenpijplijn terwijl ze aan een opwindende periode van groei in heel Europa beginnen.”

Werner Decrem, Portfolio Manager bij PMV Fund Management en Infrastructure Group Manager bij PMV, zei: “PMV en Epico² zijn verheugd om KevlinX te ondersteunen bij de realisatie van dit hoogwaardige datacenter in België en om het groeiplan van KevlinX verder te ondersteunen. Door samen te werken met KevlinX en Macquarie Capital kunnen we de ontwikkeling van digitale infrastructuur in de Benelux en de bredere Europese markt versnellen.”

Barro Luitjes en Egbert Ho, oprichter en CFO van KevlinX, zeiden respectievelijk: “De datacentersector is van cruciaal belang voor de wereldwijde digitale transformatie en ervaart een versnelde groei door de stijgende vraag naar datacentercapaciteit. We verwelkomen onze nieuwe investeringspartners Macquarie Capital, PMV en EPICo² om aan onze reis te beginnen om een ​​pan-Europees platform te ontwikkelen en te exploiteren, te beginnen in Brussel, waar de bouw van ons 32MW datacenter is begonnen. We zijn verheugd om klanten wholesale-colocatieoplossingen te kunnen bieden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest via een faciliteit die nieuwe normen zet in België als het gaat om kwaliteit, connectiviteit, cloudtoegang, veiligheid en duurzaamheid.”

Lees meer

Gerelateerd berichten

Nieuwsbrief

INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van nieuws, events, updates via onze nieuwsbrief