Nieuwe managing director bij Digital Realty België

Digital Realty – een wereldwijde leverancier van datacenterdiensten – stelt David Louis aan als nieuwe managing director in België.

David Louis volgt Dirk van de Geer op, die na een lange carrière bij het bedrijf zijn pensioen aankondigde. David Louis is zelf ook al sinds 2010 actief bij Digital Realty, onder meer als sales manager en director sales & marketing. Voordien was hij werkzaam in de telecomsector. Het is onder zijn impuls dat het aantal internationale telecomproviders dat gebruikt maakt van de Brusselse datacenters uitgebreid werd van veertig naar een honderdtal.

In zijn nieuwe rol wil David Louis Digital Realty werk maken van de verdere invulling van de capaciteit die vorig jaar verdrievoudigd werd. Dat wil ook zeggen dat het team verder moet aangroeien. ‘In de afgelopen jaren hebben we het aantal medewerkers al verdubbeld tot iets meer dan veertig. Dat moet in de komende twee jaar verder uitbreiden naar vijftig tot zestig collega’s’, aldus Louis. Ook de verdere vergroening van de datacenters staan op zijn to do lijst. Zo komen er extra zonnepanelen en wordt het oudste datacenter in Brussel vernieuwd om zowel duurzamer als efficiënter te worden.

Digital Realty is een wereldwijde provider van cloud- en netwerkneutrale datacenter-, colocatie- en interconnectieoplossingen. De groep kocht in 2020 voor 8,4 miljard dollar de Europese datacenteroperator InterXion dat op dat moment al datacenters in Brussel had. Die naam bleef aanvankelijk behouden maar in 2022 besliste Digital Realty toch om de InterXion-merknaam te laten uitdoven.

Lees meer

Gerelateerd berichten

Nieuwsbrief

INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van nieuws, events, updates via onze nieuwsbrief