Penta Infra neemt gloednieuw Brussels Nexus datacenter over

Het pas geopende datacenter op het Researchpark in Zellik heeft een nieuwe eigenaar. Penta Infra koopt daarmee een van de meest duurzame datacenters van het land.

Penta Infra en diens hoofdinvesteerder Photon Capital nemen de infrastructuur over van bouwbedrijf Ghelamco. Daarmee is de colocatiespeler nu actief in elf steden in vijf landen.

‘Brussel ligt in het hart van zowel Europa als de data intensieve FLAP-hubs (Frankfurt-Londen-Amsterdam-Parijs, nvdr), en dit prachtig ontworpen datacenter is het perfecte flexibele platform voor digitale groei,’ zegt Bob Sprengers, CEO van Penta Infra ‘De uitzonderlijke duurzaamheidskenmerken maken het datacenter een uitstekende toevoeging aan ons 100% groene energie-powered portfolio.’

Een overnamebedrag wordt niet genoemd, maar het gaat om de vorige maand geopende Nexus datacenter-campus op het Green Energy Park in Zellik. Het datacenter beschikt over 7,2 megawatt capaciteit op basis van 12,5 MVA groene stroomtoevoer en een oppervlakte van tienduizend vierkante meter.

Vandaag zijn de VUB en het UZ Brussel al klant in het datacenter. Ook de nieuwe Vlaamse supercomputer die bij de VUB komt te staan, zal in het datacenter een plaats krijgen.

 

Bron: DataNews 

Lees meer

Gerelateerd berichten

Nieuwsbrief

INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van nieuws, events, updates via onze nieuwsbrief