Vertiv voegt nieuwe enkelfasige UPS-systemen met Global Voltage Output toe aan snelgroeiend lithium-ionportfolio

Vertiv, wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur en continuïteitsoplossingen, introduceert vandaag de nieuwe modellen uit de Vertiv™ Liebert® GXT5 Lithium-Ion-reeks. Het gaat om uninterruptible power supply (UPS)-systemen met dubbele conversie voor edge computing-toepassingen die vragen om een Global Voltage Output van 5 tot 10 kVA (200 V tot 240 V; standaard 230 V).

Met deze nieuwe modellen met een vermogen van 5 tot 10 kVA (in plaats van 1-3 kVA) maakt Vertiv zijn UPS-systemen uit de Liebert GXT5 Lithium-Ion-reeks en oplossingen voor de edge van het netwerk compleet. Deze nieuwe modellen zijn direct vanuit voorraad leverbaar in de EMEA-regio.

De nieuwe modellen uit de Liebert GXT5 Lithium-Ion-reeks zijn ontworpen voor kleinere ruimtes die typerend zijn voor omgevingen aan de edge van het netwerk. Ze hebben een converteerbaar rack/tower-ontwerp en een rackhoogte van slechts 3U (5 tot 10 kVA UPS). De modellen zijn daarnaast voorzien van een geïntegreerde bypasskast die voor onderhoudsdoeleinden kan worden gebruikt. Dit bespaart extra U-ruimte binnen het rack. Alle Liebert GXT5 Lithium-Ion UPS-systemen van Vertiv worden geleverd met een garantie van vijf jaar.

De hogere vermogensdichtheid van lithium-ionbatterijen stelt Vertiv in staat om meer runtime in minder ruimte te stoppen in vergelijking met een gemiddeld UPS-systeem met klepgeregelde loodzuurbatterijen (VRLA-batterijen). Deze runtime kan worden verlengd door de inzet van maximaal acht externe accukasten. De lithium-ionaccu’s binnen de Liebert GTX5-systemen bieden betere prestaties bij hogere operating temperaturen en tot vijftig procent lagere totale eigendomskosten ten opzichte van systemen met VRLA-batterijen. Bovendien hebben lithium-ionaccu’s een gemiddelde levensduur van acht tot tien jaar, terwijl die van VRLA-batterijen slechts drie tot vijf jaar bedraagt. Dit maakt het mogelijk om de kosten te verlagen of zelfs volledig te elimineren en vermindert de noodzaak om accu’s te vervangen tijdens de levensduur van de UPS-systemen, met alle ongemak van dien.

“We zijn razend enthousiast over de nieuwe Liebert® GXT5 Lithium-Ion-modellen van Vertiv en wat die onze klanten te bieden hebben”, zegt Mike Parham, technical solutions architect bij World Wide Technology (WWT). “Met voordelen als een langere runtime, een langere levensduur van de batterij en een sneller oplaadproces ten opzichte van VRLA-batterijen dragen deze modellen bij aan effectievere bescherming van bedrijfskritische infrastructuren en lagere ondersteuningskosten.”

“Met de uitbreiding van ons aanbod staat Vertiv op het punt om te profiteren van de verwachte snelle groei van lithium-ion batterijen”, zegt Karsten Winther, bestuursvoorzitter voor de EMEA-regio van Vertiv. “De Liebert GXT5 Lithium-Ion UPS is compact, veelzijdig en vereist weinig onderhoud. Het is daarmee een efficiënte oplossing die uitermate geschikt is voor externe omgevingen waar een minimum aan lokale technische ondersteuning beschikbaar is.”

Volgens een prognose van analistenbureau Omdia zal de snelle groei in het gebruik van lithium-ionbatterjien in UPS-systemen binnen datacenters aanhouden en zullen ze binnenkort de markt voor UPS-batterijen domineren. De verwachting is dat lithium-ionbatterijen in 2030 goed zijn voor 65 procent van de wereldwijde omzet in UPS-batterijen.

Ga voor meer informatie over de Vertiv™ Liebert® GXT5 Lithium-Ion UPS-reeks en andere oplossingen van Vertiv voor koeling en stroomvoorziening naar Vertiv.com.

Lees meer

Gerelateerd berichten

Nieuwsbrief

INSCHRIJVEN
NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van nieuws, events, updates via onze nieuwsbrief